Leo - Nicky

Subtitle

Velkommen

Her oppsummerer vi litt nyheter om livet til dvergschnauzeren Leo og border collien Nicky - både i og utenfor konkurranseringen

view:  full / summary

We are alive!!

Posted on December 9, 2015 at 11:40 AM Comments comments (5)


Nicky og Leo ønsker en riktig god jul!


2015 har vært et begivenhetsrikt år! Det kan man trygt si! Folk har spurt så mye så nå tenkte jeg det var på tide med en aldri så liten oppdatering.De fleste har fått med seg at vi har flyttet til Oslo! Men jeg har på ingen måte sluttet å trene hund - bare så det er helt klart! Nicky og jeg har derimot fokusert litt mer på bruks- og redningshundtrening, og vi koser oss veldig med det.Ellers har det siste halve året bydd på ganske så store forandringer. Bryllup, flytting, ny arbeidsplass og nye treningsmiljøer gir mange spennende opplevelser og erfaringer. Og selv om jeg nå må sies å være voksen, lærer jeg stadig noe nytt! Livet er absolutt ikke kjedelig! Lucky me! :)Jeg føler at vi har kommet godt i gang i de nye miljøene vi trener i nå! Jeg synes vi er så utrolig heldige som har fått så mange kjekke treningskompiser her i Oslo også!Jeg elsker klimaet her! For en fantastisk flott sommer og høst vi har hatt! Regndressen har jammen ikke vært ofte brukt på hundetrening!

 

 

En snapchat kan derfor være
Året har bydd på mange fine hundeaktiviteter, og jeg føler Nicky og jeg har hatt fin framgang både i runderingsløypen, i feltsøk og i brukslydigheten. Nicky elsker livet i skogen, og jeg synes hun virkelig har funnet sin plass der. Selv om vi kommer fra lydighetsmiljøet, er det mange nye øvelser i brukslydighet som er ganske så utfordrende for oss. Her er det bare å trene på for å bli gode nok!Vi har i løpet av høsten bestått ferdelsprøven (på IPO-NM for rottweilere faktisk :) ) og startet både i bruksklasse D og C med fine resultater og opprykk. Nå jobber vi for å bli startklar til klasse B. Men først er det fokus på re-godkjenning som redningshund. Her er det masse å ta tak i.Innenfor redningshund-arbeidet har vi også hatt en fin-fin utvikling. Det er mange flere redningsaksjoner her nede på østlandet enn det vi er vant til fra Sunnmøre. Vi får derfor stadig trent på å bli enda bedre rustet til å gjøre en fin innsats i NRH-regi.Vi har masse å lære, ihvertfall jeg, og jeg pusher stadig personlige grenser. Jeg synes Nicky fungerer så fint. Hun er så fokusert på jobben sin - uansett. Nicky har blitt 7 år nå og er absolutt en voksen dame. Hun har blitt så klok, liksom. Jeg synes samarbeidet vårt bare blir bedre og bedre. Øvelser kan vi alltid trene på og vi har våre utfordringer. Men jeg blir stadig imponert over arbeidsinnsatsen og motivasjonen tl Nicky. I juni var vi på vår siste samling på Standalhytta som NRH Dio Møre og Romsdal. Her trente vi ruinsøk og hadde det fantastisk flott. Jeg kunne virkelig ha lyst til å godkjenne Nicky som ruinhund. Men jeg tror vi får konsentrere oss om det vi holder på med. Jeg kommer til å savne NRH-gjengen fra Sunnmøre, men forhåpentligvis så treffes vi på ulike samlinger og treninger i vårt nye liv også!


 En sliten Nicky etter endt treningshelg synes det er helt ok med litt ekstra kos :P
I juni var vi også en uke på Østlie Hundesenter og trente rundering og brukslydighet. Det er så lærerrikt og kjekt! Uke 26 2016 er allerede bestilt sammen med samme gjengen fra NRH Sunnmøre! Glede!


Nicky er veldig klar i runderingsløypen på Elverum !I august klarte vi å presse innimellom jobb og flytting til en større leilighet en liten svipptur til Sølen og være THE CHALLENGE-tilskuer! Det er et så flott hunde-arrangement!! Neste år er planen at vi stiller selv sammen med en gjeng fra Asker Hundeklubb! Jeg er så imponert over de mange flinke ekvipasjene vi fikk se.Her er Aud og Chana fra NRH Møre og Romsdal som tok en knallfin 4. plass!!!! Bøyer meg i støvet!

 

Aud og Chana - fokus!I august var vi også innom NM i bruks for å se og lære hvordan de proffe gjør det! Hvor vi skal legge listen, liksom :) Vel, vi har et stykke igjen før vi kommer så langt, men det er kjekt å ha konkrete mål å jobbe mot. Det gir både motivasjon og inspirasjon. Ekstra kjekt var det at Kristin og Aud også var der sammen med meg!

Det var nydelig vær og flott ramme rundt NM i bruks på Hønefoss!Etter et særdeles innholdsrikt halvår har ting begynt å gå seg til og vi begynner å bli kjent og finne våre rutiner. Nicky og jeg har vært veldig mye på farten og vært med på mye. Det blir spennende å se hva 2016 har å by på !Greit med en opprydning innimellom! Her rydder vi hundebil Wow! Vi har utstyr!


Hyggelige shopping-lunsjer rekker vi også :)

 Cecilie og jeg kan å kose oss


 På runderingstrening med Asker Hundeklubb! Rett og slett bare herlig!
På vei hjem etter endt NRH-trening en fin høstkveld!


JEG VIL ØNSKE DEG EN RIKTIG GOD JUL OG

ET FLOTT NYTT TRENINGSÅR !2016 - HERE WE COME!

 

 

Anne Cecilie

 

 

NM 2015 - og vi var der!

Posted on May 6, 2015 at 6:45 AM Comments comments (0)

 

NM 2015 i lydighet er over, og Nicky og jeg var der!

 

 

Lørdag, 2. mai 2015 var det kvalifiseringsstevne til Norsk Mesterskap i lydighet 2015. 51 av landets fremste elite-utøvere var påmeldt hvorav de 15 beste kvalifiserte seg til NM-finalen. Nicky og jeg gjorde det!!

 

Jeg er så stolt av vår prestasjon i kvaliken, og stevnet gikk som følger i denne rekkefølgen:

 

Fellesdekk: 9
Fellessitt: 10

Metall over hinder: 10
Neseprøve: 8
Z'en: 5 (mistet dekk-momentet)

Avstand: 8,5
Innkalling: 8
Apportdirigering: 8,5

Rute: 8,5
Fri v/fot: 8

Totalt 266,5 poeng og 11. plass
Det er små marginer og bare til en sånn liten tilleggsopplysning er at dersom vi hadde hatt 8 på Z'en (altså ikke mistet dekk-momentet, hadde vi havnet på en 6. plass) Men sånn er det for alle :)

Under filmer er det lagt til en film av kvalik-stevnet vårt.

 

 

NM-finalen

 

Det er stort å kvalifisere seg til NM-finalen! Selve finalen går i en stor ring med 4 dommere og 2 konkurranseledere.
Det var utrolig hyggelig stemning både i og utenfor konkurranseringen. Likevel kjenner en veldig på presset og både Nicky og jeg jobbet virkelig så godt vi kunne.

I og med at det er 4 dommere som gir karakterer, blir laveste og høyeste trukket fra, mens de 2 midterste blir delt på 2 og multiplisert med koeffisienten i øvelsen. Jeg vet ikke karakterene pr. øvelse bortsett fra fellesdekk: 9 og fellessitt 9,5.
Dessuten fikk jeg med meg gjeldende karakter for Z'en som var 8, rute med  8,5 og apportdirigiering som dessverre ble null ! Ellers var det litt ymse varianter nede på 7-tallet. Det er ganskel strengt bedømt, men det var likt for alle! Jeg var spesielt godt fornøyd med avstand som til tross for en dobbelkommando havnet på rundt omkring 7-tallet. Da var den nok ganske bra siden det automatisk trekkes 2 poeng ved en dobbelkommando!

Totalt endte vi på en flott 9. plass og dette til tross for den nullen i apportdirigeringen. Det er jeg utrolig godt fornøyd med i dette fine selskapet!Gratulerer så mye til fantastiske Line med Harry som igjen blir Norgesmester i lydighet!! Ingen over - ingen ved siden av!! Gratulerer også så mye til Hege med Hermann og Renate med Supra med hhv 2. og 3. plass! Flinke jenter!!! Moro å se de gå!

 

Det er en opplevelse å få lov til å være med på slike stevner og det gir masse motiviasjon til videre trening. Jeg klarer nok ikke legge lydigheten på hyllen selv om vi trener redningshund også. Til det er det altfor kjekt og spennende! Neste helg er det NKK i Ålesund!

 

Ha en flott uke!

 

Anne Cecile

 

 

LP-konkurransetur over fjorden

Posted on March 2, 2015 at 4:40 AM Comments comments (0)

 

Nicky er veldig fornøyd med egen innsats i lydighetsringen i Fræna i helgen. Jeg ser også mye bra i de tingene vi har jobbet med, men det er stadig noe rusk.  Det er kjekt vi har noe å jobbe med :) Terje filmet - noe som er gull verd for for treningen vår - og det ligger en liten filmsnutt lenger nede her.

 

 

Terje og jeg tok turen opp til ridehallen i Fræna og vi hadde en utrolig kjekk dag både i og utenfor lp-ringen.

Dommer for dagen var Erik Brenden.

 

 

Konkurransen gikk som følger:

 

Fellessitt 10

Fellesdekk 10

Superfornøyd med Nickyen her. Hun sitter og ligger så flott. Veldig fornøyd med modus her selv om jeg merker at hun er litt dempet i mellom øvelsene. Nicky liker absolutt ikke felles men hun gjør en virkelig flott innsats her!

 

Fvf  9

I det store og hele veldig fornøyd her. Nicky har helt nydelig modus - synes jeg ihvertfall. En liten misforståelse på en holt under sakte mars ellers ganske så ok. Jeg ser jeg vil jobbe med raskere og tydeligere vending/holt-kombinasjoner.

 

Z  8

Jeg går litt feil men tar meg inn igjen fort. Veldig fornøyd med Nicky sin jobb her likevel. Litt treg dekk men super sitt og stå-moment. En litt ivrig Nicky når jeg plukker opp etter ståen, men super modus :)

 

 

Innkalling  9

Veldig fornøyd med starten (neddekk, fokus, ingen snus, fart) og veldig fornøyd med momentene. Kjempeflott stå-moment!  Det vi må jobbe med er intensiteten på farten fra både stå og dekk. Da vil også innsitten falle litt mer på plass.

 

 

Rute: 8,5

Jeg synes denne var veldig bra til tross for at innkomsten kunne vært penere :)

 

 

Apportdirigering: 9

Veldig fornøyd her. Kunne hatt en bedre kjegle, men utrolig flott fart og opptak på apporten !! Hurra!! Nicky jobber også så bra med nydelig innsitt og avlevering selv om jeg stod på feil siden av kjeglen! :) :)

 

 

Metall over hinder: 6

Her var det en litt ivrig Nicky i starten og jeg safer tilbakehoppet. Vi har trent mye intensitet og grep på metallen og jeg var litt redd på at hun skulle tyvstarte. Det jeg ikke tenkte på som mulighet, var at hun kanskje ikke hadde tenkt å hoppe tilbake. Dette har vi trent masse på - før! Her trenger vi en liten oppgradering av momentene! Men jeg var superfornøyd med fart, opptak!! Også fin innsitt med flott og fast grep!

 

Neseprøve: 9

Grei nok øvelsen men treg og skjev innsitt. Jeg har faktisk trent innsitten her, men må nok jobbelitt mer med denne.  Dette kan vi absolutt bedre!

 

 

Avstand: 9

Også grei nok. Veldig fornøyd med neddekk og modus (ingen snus etc) både når jeg går i fra og går tilbake.

Vi får bare fortsette å trene på litt momenter og modus her. Denne kan vi også bedre!

 

Totalt 279 poeng og seier i klassen!  :)

 

(Her) er film av helgens konkurranse!

 

 

Gratulerer så mye til Monika og Dålli med en flott 2. plass. Dere er flotte å se på i konkurranseringen!!

 

 

 

 

 

Vi fikk kjempeflotte premier og Nicky synes dette var veldig spennende!
Leo fikk også smake :)

 

 

 

Kalenderen sier nå mars, og vi går  endelig mot lysere tider!

Jeg gleder meg til mange flotte treninger både i lydighet og sammen med redningshund-gjengen!

 

 

Ha en fin uke!

 

 

Anne C

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fine turer og flotte treninger!

Posted on December 8, 2014 at 7:30 AM Comments comments (0)

  

 

 

Nicky og Leo nyter utsikten fra Høgkubben i flott høstdag!

 

 Denne høsten har vi hatt fri! Ingen konkrete planer å jobbe mot, ingen tidsfrister å holde. Det har gjort godt! Bak oss har vi et hektisk år med både lydighet og ikke minst fokus på godkjennelsen av Nicky som redningshund. Vi har og fått kjenne på følelsen av det å rykke ut til redningsaksjon. Litt skremmende og veldig spennende.

 

Vi har hatt noen flotte lp-økter, Nicky, Leo og jeg :)

Nicky er i storform om dagen og vi har trent mye motivasjon og lek i lydighetsøvelsene. Leo henger også med igjen etter å ha vært litt stiv og støl i ryggen en tid. Litt behandling og massasje av Synnøve hos Ålesund Dyreklinikk har virkelig gjort susen! Herlig å se den lille herremannen kvikk og glad igjen!

 

I redningshundtreningen trener vi på å øke Nickys selvstendighet og å la hun løse oppgavene selv. Det vokser hun veldig på og hun er så stolt over egen innsats og løsninger.

Når det gjelder lydighetstreningen har noe av fokuset vært apportdirigering og kjegle, innkalling og avstand. Jeg synes vi har blitt veldig mye sikrere og bedre her.  I tillegg har vi trent veldig bevisst på modus-skifte; at vi går pent fvf selv om vi er vel "heit", og at vi mer "gir jernet" på øvelser som krever fart og reaksjoner. Jeg er veldig fornøyd med framgangen her.

 

Ellers har vi fått familieforøkelse; Cecilie og nesten-svigersønn Sverre har fått seg hund! Lille Kari er en Jack Russel Terrier som virkelig har tatt hele familien med storm. For et herlig og sjarmerende vesen!!

Kari kommer fra Renate Lund i Kennel Poecilla. Tusen takk, Renate!

 

Hils på kule Kari !!

 

 

 

 På veg til sitt nye hjem første dag - så trygg og fin liten frøken fra dag en!

 

 

Vi har hatt flere Oslo-turer for å besøke den lille familien i Oslo i høst. Leo har også fått være med og han har fått ta fly for første gang i sitt liv i en alder av 9 år! Nicky er jo veldig erfaren. Hun har flydd veldig mye. Men det var kjekt å se at Leo som synes det kan være skummelt bare det å ta ferge, slappet så fint av på flyturen.

 

Verdens beste Leo :)

 

 

Nå er det snart jul og vi får huset fullt av ungdom som kommer hjem til jul! Gleder meg!

 

 

Ha en fin førjulstid!

 

 

 

Anne Cecilie

 


Rss_feed

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.